Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Pazartesi, Mayıs 23, 2005

Bayanlar Mor İnek Olmalı

Kadınlarımız.. Onlar hayat sahnesinde anne, abla,kız kardeş, nine,eş v.b. şekilde çıkar karşımıza.. onlar bizimi baştacımız...Onların hayatımızdaki rolleri ve fedakarlıkları itibariyle farketmememiz ve takdir etmememiz ciddi bir ayıp.. Ama bunun yanında her insanda olan ama kadınlarda çok daha belirginleşen farkedilme veya beğenilme duygusunu ele alalım. Alalım mı? alalııııım dedikleriniz duyar gibi oluyorum:)
Evet farkedilmek, beğenilmek.. Çoğu bayanın ağzından şu cümleyi duymuşuzdur.. ''Bu gece en güzel ben olmalıyım''.. Tebessüm ettiğinizi görür gibiyim:) Evet onların içilerinden gelen duygularının doğrultusunda bunu istemeleri kadar doğal bir şey yok bence (başka duygularla bu isteklerini bastırmamışlarsa).. Böyle bir gerçek evde dolaşırken (ablası olan biri olarak) bir anda beynimde şimşekler çaktı..
Evet hepimizin bir şekilde duyduğumuz bir mor inek hikayesi var ''Farklılaşma''.. Arman Kırım la tanıdık. Kendisi bu populer bakış açısını iş dünyası için ortaya koymuş olsada, tüm ilişkiler ve işler makro veya mikro anlamda benzerlik gösterir.. Bende bu bakış açısından farkedilme duygusunu bu sisteme nasıl oturtabiliriz ve bayanların bu hislerine daha bilinçli ulaşmalarına nasıl katkıda bulunabiliriz diye düşündüm.. Yani okuduğunuz bu yazı başta onların olmak üzere hepimizin mutluluğu için:)
Şimdi konyu ele alalım.Öncelikle farkedilme anlamında elimizdeki parametreler nedir... Fiziki görünüş, Davranış Bütünlüğü, Konuşma Tarzı ve Düşünce sistematiği... olarak temel guruplarda inceleyelim..
Fiziki güzellik; içinde bakımlı olmayı ''kadın çiçektir'' iddalarını doğrulayacak herşeyi içerir ki günümüz kadını bunu azami derecede dikkat ediyor.Kaldıki fiziki özellik Allah vergisi olmasından dolayı bakım konusu önem kazanıyor. Bu konudaki gayrette kozmetik dünyasının ve bakım ürünlerinin gelişmişliğinden ne düzeyde olduğunu anlayabiliriz. Yani fiziki güzellik gerekli ama yeterli şart değil.
İkincisi davranış bütünlüğü ki; kültürümüzden ve ahlak anlayışımızdan kaynaklı kesinlikle dünya standartlarının üstünde bir ortalamaya sahip.. Bu konuda bir farklılaşma olumlu bir farkedilme olmayacaktır..
Üçüncü özelliğimiz olan konuşma tarzı ise; tek başına ele alamayacağımız bir özellik. Yani davranışlara paralel olan ve düşünce sisteminin somutlaşmış hali.. Bu konuda yapılacak olan farklılaşma değil ama iyileştirme olmalıdır.
Sonuncu parametremiz ise düşünce sistematiği; bu kesinlikle farklılaşılabilecek sınırsız bir alan.. kültürlü, espri anlayışı olan ve üretebilen bir bayanın farkedilmemesi mümkün değildir.. Hele bu konuda yol almış bir bayan kesinlikle açık ara öne geçicek...Bu aslında her insanın farkedilmesinde önemli bir parametredir ama konumuzdan dışarı çıkmayalım.. Düşünce sistematiğinde yapılacak bir farklılaşma diğer tüm özellikleri olumlu bir şekilde etkileyecek ve etkileme katsayısını yükseltecektir.. Böyle gülen yüzler huzurlu insanlar var olacaktır.
Ama düşülen bir yanılgaya parmak basmak istiyorum.. O gece farkedilme veya beğenilme arzusu direkt fiziki görünüş olarak odaklanılıp bir farklılaşmaya gidiliyor. Ama bu çokta devamlılık arzeden bir farkedilmek değildir, anlıktır, geçicidir.. Ama düşünce sistematiğindeki bir farklılaşma ömür boyu devam edebilecek beraberinde saygınlık ve hayranlığıda oluşturan bir farklılaşmadır... Umarım bu yaklaşımım başta bayanlarımız olmak üzere herkese bir bakış açısı kazandırmıştır...

3 Yorumlar:

Blogger tipyedi dedi ki...

bu tür ahkamlar ilk başta insana hoş gelsede gazı çabuk iniyor. insanın içinden gelecek tüm bunlar. yoksa şöyle olun mor olun süper olursunuz. yok böyle bişey. herkes neyse o. değişmeeez

5:49 ÖS

 
Anonymous Adsız dedi ki...

sevgili tipyedi, anladığım kadarıyla bu tarz kişisel gelişime karşısın.. adam gayet açık vede seçik olarak aslinda tüm insanlar icin farkedilmenin düşünceyi kullanma ve geliştirme olduğunu haykırıyo.. katılıyorum tipbir sana.doorusun ne diiim.

1:46 ÖÖ

 
Blogger tipyedi dedi ki...

birde bayanların gözlerini morartan inekler, pardon mandalar var dimi. ayrı bir yazı konusudur.

6:21 ÖS

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa