Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Pazartesi, Mayıs 23, 2005

romantik film seyretmeyin

evlilik sözcüğünü her geçen gün daha fazla duyuyorum. arkadaşlarımın konuşmaları "bu iş üniversitede bitirilmeliydi" gibi bir hayıflanma içeriyor çokça. Yaş ilerledikçe çok daha seçici oluyor insan. Halbuki seçebileceklerinin sayısıda azalıyor. Fırsat tüketme yönünde zamanla bırakın hızı ivme bile artıyor. Birçoğunun kendini kandırmak için elindeki tek koz kızların olgun erkeklerden hoşlanıyor olması. Halbuki olgun erkeklerin tavırlarını çocukça bulduğundan genç bir kızı beğenmesi o kadar zor ki. Gençken hele üniversitedeyken evlilik ne kadar göz korkutucu oluyor halbuki. Gündemde bile yok. Verilecek dersler, arkadaşlarla gezmeler, günü gün etmeler. Sonrasında iş dünyasına giriş. İlkin kendini ispat çabası. Derken evet artık vakti geldi denilen anda hazırda bekleyen biri yoksa çetin bir süreç başlıyor (yaşayanları dikkatle izledim). O kadar çok handikap varki bu süreçte. Kız erkeği beğenir erkek kızı beğenmez, tam tersi olur, beğenirler aileler beğenmez, bunun tam tersi olur. Parametre çok istediğiniz gibi kombinasyon yapın. Birde şunları ekleyelim; denenir yürümez, koşulur erişilmez, erişilir koşulmaz. Halbuki evlenen arkadaşlarıma bakıyorum ne kolay herşey onlar için. ilk denemede tam isabet. Evlenemeyenler ise çok denemiş sonuç alamıyor. Sorun ne burada? Tabiki kendini hayatın akışına bırakmak. Evlenenler çok elemeden denemeden kabul etti. Anlaşabiliyorlar mı peki? Orasıda bambaşka bir mevzu. Anlaşıyor görünüyorlarsada birbirlerine katlandıklarını her fırsatta belli ediyorlar.

O zaman bu romantik fimleri kim açıklayacak. Rüyalarının kızıyla karşılaşmalar, romantizm, sorunların üstesinden birlikte gelmek, harika uyum. Gerçek hayattaki tüm parametreleri kombine ettiğinizde bunun gerçek olma ihtimali yolda yürürken kafanıza meteor düşmesiyle aynı herhalde. Birde starwars veya lotr gibi fantazi filmlerle dalga geçerler bunları seyredenler, hiç gerçekçi değilmiş. romantik filmler çok mu gerçekçi.

Hülasa şu kategorilerden birindeyseniz evlenebilirsiniz yoksa işiniz zor; Çok genç, cahil, kaderci, üşengeç, çok zengin, çok güzel/yakışıklı, kör