Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Perşembe, Haziran 02, 2005

iş yerinde aşk

yine bir işyerinde mesafe-samimiyet çıkmazı yazısı okuyacaksınız.

hayatınızın en önemli dilimi iş yerlerinizde geçiyor. iş arkadaşlarınızla diğer tüm tanıdıklarınızdan daha fazla zaman geçiriyorsunuz. bu durum ise konumunuza göre onları yakından tanıma şansını veriyor. üstelik saha elemanı değilseniz kafesteki bir kuş misali birbirinizden başka kimseyi görmüyorsunuz. iş yerinde de erkek ve kadınlar yani ateş ve barut bir arada bulunduğuna göre bir anda kıvılcımların çakması işten bile değil.

eski çalıştığım firmada "patronun" emri doğrultusunda çalışanlar arası aşk hayatı yasaklanmıştı. Ama küçük oğlu dahi bu konuda "sevenleri ayıramazsın baba" diyerek türk filmi tadında dakikalar yaşatmıştı. Sonuç oldukça ilginçti. Bekarlar hala bekardı ve firmada evlenme oranları son derece düşük kaldı.

Şu an çalıştığım yerde ise tam tersi bir politika var. Listelerde her soyadından bir erkek bir kadın olmak üzere ikişer adet görüyorsunuz. Bu bana da bir mesaj vermiyor değil. (Kızların buradan evlenilecek, evlen emrini almışlar gibi bakışları bazen korkutuyor)

Ama diğer yandan çeşitli nedenlerle iş yeri içerisinde ilişkinin iyice analiz edilmeden düşünülmemesi gerektiği kanısındayım.

Bir erkek gözüyle dezavantajları ve avantajları sıralayalım. Akabinde sonuçları tartar ve hep birlikte bir karar veririz.

Avantajlar: Müstakbel eşini her istediğinde görmen mümkün,
Dezavantaj: Eşinin seni her aradığında bulması mümkün, kaçış yok.

Avantaj: Aynı iş yerinde iş odaklı sorunlar ve problerin üstesinden birlikte gelinebilir, her istediğinde derdin paylaşılır, anlaşılır.
Dezavantaj: Eşin bir kadınla her bozuştuğunda (ki her hafta birileriyle bozuşur) seninde diyaloğu kesmeni bekler, dolayısıyla kocasıyla da bozuşulur:))

Avantaj: Şirketin ekstralarından birlikte (iki kez) yararlanmak mümkün
Dezavantaj: Eşin aldığın her ekstradan haberdar ve harcayacağı yeri şimdiden belirlemiş bile.

Avantaj: Eşin emin ellerde, kimsenin ona yan bakması bile söz konusu olamaz.
Dezavantaj: Şirketteki bir bayana tebessüm bile etsen akşam yiyecek bir dolu fırça seni bekler.

Sonuç: Erkek açısından dezavantajlı, kadın açısındansa her açıdan avantajlı;) şimdi bakışları daha iyi anlıyorum..

1 Yorumlar:

Anonymous Adsız dedi ki...

İş yerinde yaşanan duygusal ilişkilerin bazıları mutluluk getirse de, bazıları insanı gerçekten de çok yıpratabiliyor. Bu olayı iki defa yaşayan birisi olarak benim fikrim, aynı ortamda bulunulan bir insanla bu tarz bir ilişkinin asla yaşanmaması gerektiği. Çünkü, biriniz bunu gizlese bile bir diğeriniz yakın arkadaşlarına anlatabiliyor. Bu durum ise zamanla canınızı sıkmaya başlayıp, işinizden olmanıza neden oluyor. Üstelik aynı ortamdayken çok yakın olduğunuz insanın, siz şirketten ayrıldıktan sonra ''Yakınlaşma şirkette yaşandı ve bitti.İş bittiğine göre aşk da bitti.'' mantığıyla hareket ederek sizi bir daha aramaması olası..İkinci bir neden olarak da, karşınızdaki insanla çıkmaya başlamışsınızdır fakat daha sonra hoşlanmayıp ayrılmak istemişsinizdir. İşte bu noktada şirkette kopacak olan dedikodulara hazırlıklı olmalısınız. Düşmanca bakışlar, davranışlar ve yine ardından istifanızı sunmanızın şart olacağı durumlar ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle ben bu tür ilişkileri hiç ama hiç tavsiye etmiyorum. Çalışma ortamlarındaki yakınlaşmalardan mümkün olduğu kadar uzak durulmalı.

3:09 ÖÖ

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa