Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Salı, Mayıs 24, 2005

Bir Hobiniz Varmi?

Geçen düşündümde.. aslinda sık yaptığım bir şeydir ama bu sefer zihin çeperlerime hobiler takıldı.. Hayatı renklendiren bazende içinden çıkılmaz hale getiren hobiler..

Herkesin bir hobisi vardır iyi kötü. Gerçi hobinin iyisi kötüsü olmaz der uzmanlar. Bunun en yaygın olanı puldu. Ama eskidi artık. Şimdi daha ilginç şeyler var.. Mesela işlemci kolleksiyonu. Yaa hobiye bak hizaya gel, baştan say 3 te dur derler buna. Ama var bu canlılar toplum bunlari kabullenmiş.. Adam her tip işlemcinin kendisinde bulunmasıyla gurur duyuyor. Gerçi annesinin kendisi hakkındaki görüşlerini almadık onuda siz tahmin edin:) Aslında bir yönüyle ilginç olabilir. Gel sana işlemci kolleksiyonumu göstereyim. Kulağa hoş geliyor. Veya parfüm şişesi kolleksiyonu yapanlar var.. bunların hobileri çevresine zarar verme boyutlarına ulaşmış bile. Bir sürü boş şişe ve sanki antik çağdan kalma.. hayal bile edemiyorum..

Daha sayabilecegimiz bir çok hobi var.. Ama hobinin kontrolden çıkması durumu varki eninde sonunda olan bir gerçek.. Evde biblo kolleksiyonu yapan arkadaşımın babası taşınırken 630 parça bibloyu da beraberinde götürmüş.. Teyzeye verilen işkenceye bakın.. Kaldıki amca son gaz hobisine devam ediyor:)

Hobilerin otel odalarını etkileyen türlerinide herkes bilir.. Otel odası şampuan kolleksiyonu.. Tek kelimeyle korkunç.. otelden havlu alanlar bile var. yaw bununda kolleksiyonu olurmu demeyin.. Yaparsan oluyor.. Kolanyalı mendil hobisi.. en zor anlarda bile kullanamazsın onları.. Kupa hobisi.. eve birsürü kupa alınır koyacak bir yer yoktur ama kendini durduramayan bir canlı söz konusudur o evde..

Daha sayabileceğimiz binlercesi.. Benim bildiğim hobiler insani zihnen dinlendirmek keyifli dakikalar geçirmek içindir.. Ama buhranlar yaşatan bir hal alır.. Kontrol altına alınamaz durumdaki kolleksiyonu korumanın verdiği sıkıntı tahmin edemeyiz.. Kendimizi rahatlatmak için başlanılan hobi ileride bir takıntı halini alabilir.. Çevresine yaşattığı kabus apayrı bir mevzu.. Korkunç olan bu kolleksiyonlardan her birinin bir hikayesinin olması.. yani bir yakaladımı hobici arkadaş sizi işiniz zor..hayal edemiyorum yaniiii.

Birde bu hobicilerin bir araya gelişleri varki... Dillere destan. aynı şeyi biriktiriyorlarsa bırakın onları haftaya alırsınız:) Çok yorum yapmıyım Türkiye Hobiciler Odasından (THO) tepki almaktan korkuyorum. Ne oda ama?

Bence bu konuda sağlıklı hobi yapma merkezleri olmalı. Devlet desteklemeli, bütçe ayırmalı.Bakanlık kurmalı Bir psikolog gözetiminde dur yapma, yeter artık, kimse yapmıyor sen niye yapasın ki, sonun bunlardan olur Allah korusun gibi telkinlerle daha ölçülü hobiler. ne güzel dimi?

Son olarak diyorumki; Kontolsüz hobi hobi değildir...