Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Perşembe, Mayıs 26, 2005

hurafeler nasıl doğar, büyür, eşşek kadar adam olur

efendim bir boş tatil gününde sevgili dostum güzel insan tipbir ile oturuyoruz steril bir ortamda. derken konuşacak konu sıkıntısına girmeye başladık. geyiğinde bir limiti var yani.

dostum elindeki mc donaldsın şu küçük uçlu kaşığıyla oynarken sapını kırmış. masanın üzerine bıraktı. ucundan vurduğunda dönen bir çarkı feleğimiz oldu böylece.

koca koca adamlara pek yakışmayacağını bilsekte bu mevzuyu pek takmıyoruz. bir soru sorup çevirmek geldi adamın içinden. kaşığın ucu kimi gösterirse o ne olsun. efendim eşek olsun. çeviriyor kaşığı derken yan masa çıkıyor. sonra ikinci soru, kaşık kimi gösterirse o halayık olsun (bunun hikayesini anlatsam çok gülerdiniz). halayıkta aynı masadan çıktı.

biraz heyecan dozunu arttıralım dedik. kaşık kimi gösterirse iktidarsız (oha!). bastımı bizi ter. kim iktidarsız çıkacak bakalım. derken kaşık döndü döndüüü. ucu kimi gösterdi dersiniz. çapraz masayı. bir oh çektik ikimizde. kendi kendine gerginlik yaratmakta ne oluyor.

sonra sorular gelecekten açılmaya başladı. sevgili kaşık, kimi gösterirsen o daha zengin olacak. ey ulu kaşık kimi gösterirsen o daha erken ölecek. yüce kaşığımız kime işaret ederseniz o önünüzde diz çökecek. derken olaya isimde geldi. kırık kaşık falı. ritüelide iyice geliştirdik. ulu kaşığın içine bağırarak dilek dileyecek veya soru soracaksın. sonra çevireceksin. artık kimi gösterirse o şanslı veya bahtsız insan.

durup düşündük. hurafeler böyle küçük geyiklerden mi doğuyor. çok saçma gelebilir ama bence evet!!

1 Yorumlar:

Blogger tipbir dedi ki...

sen kutsal kaşık hakkında böyle konuşmaya cesareti nerden alırsın.. Kaşıkta çıkmıştı zaten.. Kaşığın tersine bakta sana olacakları bi gör.. Yüzün kaşık kadar kalıcak. Eyvah amanıııın..
bak senden önce kaşık için atıp tutan biri vardı.. kırık kaşığın lanetine uğradı.. şimdi kulakları kepçeleşti, kafası kaşık kadar kaldı.yaaaaa.öle ot gibi bakıyo sağa sola..:)))))

12:37 ÖÖ

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa