Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Cuma, Mayıs 27, 2005

küçük küçük yazılar

kredi kartı müracatı sırasında kesin karşılaşmışsınızdır.

kağıdın üzerinde küçük küçük birsürü yazı. başlıkta sözleşme diyor. inat edip "okumadığım şeyin altına imza atmam ben" diye okumaya kalksanız bir saat sürer. bu yüzden imzalayıp geçiyoruz.

biraz okumaya kalksanızda çok can sıkıcıdır genelde o yazılar. işte ne bileyim "taraflardan biri diğerine göndereceği tebligatlarda bilmemne yaparsa diğer taraf buna bir tokat atabilir denebilir olmalıdır" gibi her yana sündürülebilen lastik gibi ifadeler, hapis ve para cezası ifadeleriyle göz korkutmalar, ama illaki sayfalarca karınca duası dedikleri türde yazılar.

nasıl bir insan oturup bu tür bir metin hazırlayabilir. ciddi bir yetenek bu. biz okumaktan sıkılıyoruz adam veya kadın her kimse, yazmaktan sıkılmazmı. kaldı ki hem sıkılmayacaksın hem üzerinde birsürüde kafa yoracaksın. şu ihtimali düşündükmü, şöyle olursa bu kanuna mı atıfta bulunalım.

tandığım çok avukat var, hepsini taktir ediyorum.
valla helal olsun. sıkılmadan o yazıları yazmak. .

2 Yorumlar:

Blogger tipyedi dedi ki...

bende bu yazıyı firmanın gizlilik sözleşmelerini hazırlarken yazdım. 4-5 sayfalık birşey için bir haftam gitti. birde hayatını bundan kazananlar var.

3:08 ÖS

 
Blogger tipbir dedi ki...

şimdi külahı şeytana ters giydiren bir milletie hitap ediliyor bunu unutmayasun.. bu bir strateji. yani küçük ve ilk okunduğunda anlaşılmayan bir metin.. tabiki minicik olcakki vatandaş gözden kaçırsın, hemen anlaşılmayacakki okuyan anlamaktan vaz geçsin, kanunlarla vatandaşa karşı tüm hakları kendine alacanki olurda akıllı birine rastlarsan sen avantajlı olasın.. bence bu yazıları geliştirenler kanunların ve yürütmeliklerin açıklarından hayatını kazanan tipler..ee ne diyim çivi çiviyi söker.. bide yaşın yanında kuruda yanar.. bu arada biz kurular milletiyiz:)

12:18 ÖÖ

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa