Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Cumartesi, Mayıs 28, 2005

leziz, nefis, dayanılmaz yengeç burgerler

spongebob'un amerikan hegemonyasındaki hamburger (fastfood) sektörünün en gizli ve en etkili pazarlama ajanı olduğunu düşünüyorum bazen.

bir defa şirin mi şirin. hayata; kendini komik duruma düşecek kadar mutlu, pozitif bakan, onunlada kalmayıp bardağın dolu tarafını dopdolu, nefis, tüm susuzluğunu giderecek muhteşem sıvı, su gibi gören/gösteren/sunan "süpper" bulaşık süngeri.

duyguları abartma konusunda üzerine yok. yaptığı en basit şeyi bile o kadar severek yapıyor hayattaki en küçük güzelliğe öylesine hayran kalıyor ki benim gibi hayata hem güzel yanından bakmaya çalışan üstelik mübalağa üzerine dayalı esprilere bayılanlar bir bölümünü kaçırdığında bile cidden çok üzülüyor.

Ama gariptir, bu komik bulaşık süngerinin en büyük ustalığı hamburger benzeri yengeç burgerler yapmak. yaptığı yengeç burgerler o kadar lezzetli ki "evil" plankton hayatını bu fast foodun sırrını bulmaya adamış. Her bölümü seyrettiğimde içimden on onbeş tane yengeç burgeri üst üste koyup çizgi filmlerdeki gibi yanaklarımı patlatırcasına hepsini aynı anda çiğneyerek boğazımdan dev gibi bir şişlik halinde mideme indirmek istiyorum.

ona katıla katıla gülerken bile hep aklımın bir köşesinde kalacak; hayatımı güzelleştiren bu masum okyanus canlısı yoksa en gizli tüketim toplumu planlarının bir parçası, obezite sorununun baş aktörlerinden biri mi?

2 Yorumlar:

Blogger tipbir dedi ki...

insanlar hayata bir bulaşık süngeri gibi bakıp keyif alamıyor ne yazık:) Kaldıki onun içi içine sığmaz hallerinin yanında harika burger yapmasıda insana mutluluk adına bir şeyler fısıldıyor olabilir.. Herkesi sivrilebileceği birşey vardır.. bulaşık süngerinin yengeçburger yapması gibi:) Size sesleniyorum lütfen bulaşık süngerlerinize kötü davranmayın.. onları sevelim bağrımıza basalım..

1:19 ÖS

 
Blogger tipyedi dedi ki...

burger king ile ortak işler çıkarmaya başladılar bile.

12:31 ÖS

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa