Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Cumartesi, Haziran 04, 2005

evim güzel evim

yeni bir ev tutmak üzereyim.

insanın evini dekore etmesi iç dünyasının da dışarı yansıması sanki.
ev ile ilgili istediğim en uç nokta ne olabilir diye düşündüğüm zamanlarda motorola razor'un reklamını görmüş ve "evet işte bu" demiştim. kız telefonu kapatıyor ve bir anda evdeki herşey katlanıp birbiri içine giriyor. en son telefonu alıp gidiyor.

her cebimde taşıyabileceğim ve istediğimde istediğim yerde açabileceğim bir ev. bunu istememin temelinde hiç şüphesiz ki dev boyutlardaki ürünlerin (buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın vs.), mobilyaların yerleştirilmesi veya yer değiştirilmesinden nefret etmem yatıyor. Daha pratik olmalı diye düşüyorum, daha kolay. Çünkü hayatta özgür olmalıyım, her an ceketimi alıp giderim diyebilmeliyim.

ikeanın küçük ambalajlara sığdırılabilen mobilyalar fikrine bu yüzden hayranım. birileri çıksa ev aletlerini de bu hale getirse diyorum bazen.

laundry fikri bir çamaşır makinesi almaktan daha cazip geliyor. belki bir çözüm sayılır.
peki buzdolabı ve ocak, fırın. yemek yapmaktan haz alan biri için dışarıda yemek fikri işkence sayılır. Buzdolabı konusunda minimalist şık bir çözüm düşündüm. Bosch'un classical edition'undan bir tane getirtmek istiyorum. Ocak için gaza aleve alışmış bir milletin indüksiyonlu fırına geçişi zor olsa da elektrikli ocakların siyah seramik cam yüzeyi cezbedici. Üstelik az yer kaplayan ve pratik bir çözüm gibi görünüyor. Televizyon? bir plazma lazım ama teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki çok para harcamak ve bir sene sonra ürün fiyatının çok düştüğünü görmekten nefret ediyorum. Belki 19" bir lcd monitörlü minik kasalı bir pc alsam onu uygun bir çözümle tv olarak kullanabilsem. Güzel bir mobilyayla veya dahice bir yerleştirmeyle sıradışı bir tasarım elde edilebilir. Ses sistemi yerine (5+1) wireless kulaklık:) Sennheiser'de güzel birşeyler bulunabilir.

Tek kişilik bir ev ve tek kişilik hayat için peugeot 1007nin arka koltuklarını katladığında tüm eşyalarımı sığdırabileceğim bir proje üretmek istiyorum. Çok sade ama çok sıradışı.

Evin içine domino dizmek gibi bir fantazimde var. İlginç ve fonksiyonlu aksesuarlar bulmak lazım. Google beye çok iş düşecek bu hafta.

Ürün fikirlerinizi beklerim; maksimum fiyat/performans, tatmin edici konfor, minimum yer.

3 Yorumlar:

Blogger tipbir dedi ki...

bu tarz ev dizaynlari herkesin hayallerini susluyor.. bunları telaffuz etmek bile eğlenceli.. hatta bazı insanların surekli bu konulardan konuşup yapamasa bile kendini yapmış gibi hissederek iyi hissediyorlar.. ilginç gelir bana.. bence hayaller ulaşılır oldukça insanlar mutlu olur.. yoksa herkes en iyisini ister.. daha fizible olmalı hayaller eğer ulaşmak istiyorsak..

5:01 ÖS

 
Blogger tipyedi dedi ki...

olm öneri yap sipariş listesi oluşturuyom. dikkat edersen t3'teki fantazi ürünlerden bahsetmiyom alıcam bunları.

müzik seti yerine şunu almaya karar verdim.

5:44 ÖS

 
Blogger tipyedi dedi ki...

dizüstü, palm ve yeni alacağım kutu pc için bir ev içi wireless network tertibatı alınmalıdır efenim. wishlistimize ekleyelim. marka model bildiricem.

11:20 ÖS

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa