Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Pazar, Temmuz 03, 2005

Tatil Şart

Hava sıcak, daha da sıcak olacak.. Evet çöl sıcaklarını yaklaştığını söylüyor sürekli havadan sudan konuşan uzmanlar.. İnsanlar durdukları yerde terliyor ve ferahlamak için çeşitli yöntemler geliştiriyoruz..

Tabiki bunları iş yerinde yaşadığımızı düşünürseniz stresle beraber korkunç bir hal alıyor.. Yetiştirilmesi gereken işler, formal bir kıyafet içinde koşturuyorsunuz.. Bir evrak doldururken sağ üst köşeye gözünüz kayıyor ve evet yedinci aya girmişiz.. Yavaş yavaş çevreden tatil sesleri yükseliyor.. Bir plandır gidiyor. Tavsiyeler, hayaller, zamanlama ve bütçeler birleştiriliyor bir karar verilmek üzere..

Sonuç hadi hepberaber gaziantepe gidelim.. Haydaaa niye.. Çünkü dayınlar bekliyor.. Gerçekten geçerli bir sebep ve herkes güneye derken sen neşe içinde doğu yollarında.. Yolda giderken soruyolar nereye boyle.. Yok ben guneye doğudan inicem. Daha bi keyifli oluyor.. Kime inandırabilirsiniz ki tatile antepte olduğunuza..

Herkesin farklı bir durumu olabilir.. Ama uzaktaki akrabalarınızın batı ve guney sahillerinde yaşamalarında kararlı olun.. O zaman bu tür ziyeretleriniz daha bir keyifli olabir..

Gerçi herkesin tatil anlayışı farklı olabiliyor.. Bazıları deniz olmadığı zaman ben tatil yaptığımı anlıyomuyorum derken.. yeşile hayran olanlar vardır.. Ama bazılarıda var ki suyu bardakta yeşili sadece salatada tercih ediyor.. Gerçi onların tercihi evim evim güzel evim..

Şimdi tahminim bir çok kişi daha tatile çıkmamışken biraz hayal dünyasında tatil rüyalarımızı kışkırtalım..

Şimdi gittiniz ama nereye tabiki alanya gibi denizin rengine hayran hayran bakmaktan girmeyi unutacağınız kumun ve güneşin eksik olmadığı tam bir tatil mekanına.. plajda soguk meyva suyunuzu yudumlarken nefis bir kitap okuyorsunuz.. denize girdikten sonra gidip akşam yemegi için giyiniyorsunuz ve gecenin tatlı serinliğinde şık bir yemek ve eğlencenin gece modunda sabahlara merhaba..

Diğer taraftan yeşillenmiş bir ortam.. odanızın camından yeşilin her tonunu seyredebiliyorsunuz.. ormana küçük bir yürüyüş, nefis manzaralar ve muhteşem çiçek kokuları içinde.. kuş cıvıltıları sizin huzurunuza tatlı tatlı eşlik ederken gidip odanıza çıkıyor ve havuza girmek için hazırlanıyorsunuz.. tertemiz bir havuz ve kenarında keyifle okuduğunuz bir dergiye göz atıyorsunuz..

İşte genelde yoğunlaşılan veya muhtemel tercih edilen tatil seçenekleri derken bir alternatif tatilde benden gelsin.. bir hafta buralarda gideceğimize gidelim bir yurt dışı yapalım.. tamam belki 3 gun olur ama turist olmanın dayanılmaz özgürlüğünü hissedecek ve yeni bilmediğiniz bir yeri keşfedip o kültüre ait şeyleri öğrenmenin heyecanını yaşıyacaksınız..

Bu sıralar benim tercih ettiğim bir tatil yurt dışı.. Bakalım bütçe ve zamanlamayı ayarlayalım yakın gelecekte bir planımız var.. Araştırmalar devam ediyor..

Tatilde evde kalmayı tercih edenleri saygıyla selamlıyorum.. biz geldiğimizde tüm olanları onlara anlatacağız.. Hadi tatileeeeeeee.. küçük çantayıda al İsmet..