Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Salı, Haziran 28, 2005

Kralın Tavsiyesi

Kim istemez sultan olmayi.. Herkesin tek hedefidir.. Ah bi sultan olsam diye yasarız ömür boyu.. Hatta kandan irinden deryalar geçer namerde boyun eğmeyiz.. Öğle değil mi?

Peki siz sultan olmak için neler yaptınız sorun kendinize.. Hiç bir şey değilmi? Olsun geç değil.. Sultan olmayı düşünen gençlere öğütler diye bir kitabın rehberliğinde bu zorlukları kolaylıkla aşarsınız.. Ne olacak sultan olunca? Ne olmazki; istediğiniz gibi at sürebilir ava çıkabilirsiniz.. Keyif sizindir çatın çatabildiğiniz kadar..

Peki sultanlığa denk tutulan kavramlar varmi hayatımızda? Tabiki var.. Ne mi? ''Bekarlık''... Gerçekten öğlemi dersiniz? Bir bakalım.. Şimdi bekar adam dediğimiz arkadaş bir kere ailesiyle kalıyor olmamalı.. Tek yaşıyacak.. En önemli şart budur.. Şimdi sultanın hayatına bakalım tabi o yüce divandan izin çıkarsa;

Sabah kaltı, oda havasız ve loş.. olabildigine sessiz bir sabah.. kimse perdeleri acip sarki soylemiyor.. Neyse kalti ve kahvalti yok.. çay yok. püüffff diyor içinden sultanımız.. ama içinden.. Sonra işe koşturarak gidiyor.. (Tabi her sultanın bir işi vardır) Ve yorulmuş sarayına dönüyor. Kapıyı çalıyor ama saray boş.. Neyse kendi imkanlarıyla giriyor, yemek yok. dunden kalma bulaşıklar.. deli eden bir sessizlik.. ''Amanın ne güzel iyiki sultanım'' diyor içinden.. Hiç konuşmuyor gece boyunca.. Çünkü sarayda kimse sormuyor ''günün nasıl geçti''diye..

Ya arkadaşlar bi bakın şu sultalığa yaa.. Kim söylemişse evlenecek kız bulamadığından kendini avutmak için söylemiş.. Ben size söyliyim.. Bekarlık sultanlıksa, evlilik krallıktır... evlenin evlendirin.. evlenmeyenlere engel olun..

2 Yorumlar:

Blogger sersemtavuk dedi ki...

münir özkul'un bir filminde vardı; ''sen hiç bok yıkayan sultan gördün mü?'' diyordu ''bekarlık sultanlıktır.'' diyen oğluna.

evlilik...herkesin seçimleri farklı gerçi ama, sultan olabilmek için, rahat etmek ya da yalnızlıktan kurtulmak için evlenmek, hiç etik gelmiyor bana.

ben sanırım 80 yaşında bile el ele tutuşabileceğim ve ''tavuk hanım, size çay demledim. bugün de çok güzelsiniz.'' diyebilecek o adamı arıyorum. biliyorum, daha çok ararım...

1:08 ÖS

 
Blogger tipbir dedi ki...

sevgili sersem tavuk:)

işin aslı evliliği kendi çıkarları uğrunda rahat etmek için amaç edinmiş insanlara bende çok kızarım.. Tabiki söylediğin sahnenin yaşanabileceği bir evlilik olmalı.
(-size çay demledim tavuk hanım..
-neyi yemledin yine sen? ) tabi yaş 80 olunca normal:)) espri bi tarafa şunuda görmemezlilikten geçemeyiz.. Tamam evllik bir paylaşım sanatı.. ama bu süreç içinde karşılıklı faydalanmalar var.. en klasik aile için bir örnek veriyorum.. kadın için para kazanma derdi, erkek için yemek yapma derdi yok mesela.. tabi sırf bunun için evlenilmez ama bu bir gerçektir.. Umarım herkes aradığını bulur veya hakettiğiyle karşılaşır diyelim..

7:41 ÖS

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa