Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Salı, Temmuz 19, 2005

Tüyden Kıla Bir Gerçek


İstenmeyen tüylerden kurtumanın 5 temel esasını 10 altın kuralla 3 kilit ders olarak bir nefeste size aktarıcam:)

İstenmeyen tüylerin tanımı; beklenmedik veya istenmeyen bir yerde çıkan tüylerdir.. Birde beklenenden çok olması durumunda bu duygular hasıl olur.. Mesela bunlar için çözüm sunarlar değil mi? Nedir bunlar.. mesela bilinçsiz vatandaş vurur jileti. Haliyle tüyler kıla dönüşür.. Dertlerde kılla beraber büyür.. artık şikayetimiz istenmeyen kıllar halini allır..

Uzman amcalar bu konuda çeşitli kremler v.b. kimyasallar ile çözümler bulmuşardır..

İşte bunun gibi istenmeyen insanlar vardır hayatımızda, Neden istemediğimiz bellidir kendimizce. yıldızlar barışmaz bir türlü.. Nasıl bir şeydirki yıldız barışması..

Hani derler ya herkesin yıldızı vardır diye.. İnsan ölünce kayarmış.. Vey deriz ya her yıldız kaydığında bir kişi daha adres değiştirdi diye.. İyi hoşta nasıl barışır yıldızlar birbiriyle..

İstemediğimiz insanlara duyduğumuz bu duygunun temelinde istenmeyen yerlerde veya beklenmedik yerlerde bu tarz insanların görünmesi ve davranışlarına maruz kalınmasıyla şekillenir duygularımız.. Ve jileti alıp vurma gibi zannımızca kökten çözüm olan keskin bir ifade ile duygularımızı elemanın yüzüne haykırırız..

Sonrası mı? Tabiki istenmeyen tüyler kıl olmuştur artık:) Gıcık diye nitelendirdiğimiz şahıs artık tam bir kıldır sizin gözünüzde.. Onu bu hale getiren sizin ona duydugunuz duyguları belli etmenizden başka birşey değildir.. Jileti vurduktan sonra her zaman bir sıfır malupsunuz..

Çözüm nedir sizce? Durun ben söyliyim.. İlk olarak tüylere hiçbir zaman önem vermeyin.. siz onları farkettiğiniz andan itibaren onlar kendi farkına varırlar.. yanlış hareket ederseniz kıllaşırlar. Tek yapılacak şey. onları farkettiğiniz çaktırmadan hayata devam etmektir..

Bu konuda düzenli kullanımlarda Philips in başarılı makinaları var.. Birde kıl tiplere kıl olmak gibi bir durum varki bu bambaşka bir ruh halidir.. Bunu başka bahara bıralım isterseniz..

Kılsız, tüysüz günler diliyorum..

2 Yorumlar:

Blogger tipyedi dedi ki...

Var senin öyle takıntıların..

Yahu herkes birilerine gıcık olmuyor ki. İnsandır deyip anlayışla karşılıyorum sinir etmeye çalışanları. Sense kes at diyorsun. Bravo yani. Seni kim kessin atsın.

7:27 ÖS

 
Blogger tipbir dedi ki...

ya sen yazıyı okuduğundan emin misin? veya okuduğun anladığından? tipyedi kendine gel.. neler oluyor orada..

10:08 ÖS

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa