Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Çarşamba, Temmuz 13, 2005

Yurtdışında İş İmkanları

Beyin göçünü tetikleyen insan olarak suçlanmaktan korkuyorum ama yazacağım.

Birçok kalifiye insanın mevcut işlerinde harcandıklarını düşünüyorum. Akıllı bir insansınız, yabancı dil biliyorsunuz, yeniliğe açıksınız, enerjiksiniz. Yani gelişmiş ülkelerde (unutmayın biz "gelişmekte olan" ülke sayılıyoruz, kimse alınmasın) çalışanlardan hiçbir eksiğiniz yok. Hatta fazlanız var. Ama işyerinizdeyken içinizde bir sıkıntı var. Size olması gereken değeri politik nedenlerde vermediklerini düşünüyorsunuz.

O halde yurtdışında binlerce insan en iyi geleceği vadeden işlerde çalışmak için ülkeden ülkeye gezerken siz neden hala buradasınız? İnternet sayesinde yurtdışında kariyer fırsatlarını yakalamak çok kolaylaştı. Yapmanız gereken www.monster.com dan sizin için uygun olduğunu düşündüğünüz bir ülke seçmek ve "sizi açacağına" inandığınız pozisyonlara başvurmak.

Bu tür iş ilanları veren firmaların çoğunun başka ülkelerden yapılan başvurularda yol masraflarını karşıladığını biliyor muydunuz? Yurtdışında bir firmada çalışmış olmak Türkiye'ye dönmeyi düşündüğünüzde de sizin için daha önce kapalı duran tüm kapıları açacak.

Ofiste oturmuş düşünüyorken bu tür bir İK sitesi üzerinden başvuru yapıp Yahoo'nun Avrupa bölgesi finans sorumluluğuna kabul edilen birinin ropörtajını okumuştum.

Gelişmiş ülkelerde sağlam Türk lobileri kurmak ta ancak başka ülkelere yelken açacak yetenekli insanlarımızla sağlanacak.

İş yerinizden memnun değilseniz hayatınızda sıra dışı birşey yapın.
Yurtdışını da düşünün. Biraz googlelayarak ile hemen birçok ik portalı bulabilirsiniz.

4 Yorumlar:

Blogger tipbir dedi ki...

bir yandan haklıyken bu işin negatif yonlerinide göstermelisin ki değerlendirmen objektif olsun. İlginç olan biz ülkesini çok seven bir milletiz. huzur ve sevdiklerimizi her zaman paraya ve kariyere tercih etmişizdir.. Belki mecburi belkide bambaşka nedenlerden.. Uzak diyarlarda çalışmanın bir çok avantajı var.. benim de elimde boyle bir fısat olmuştu cape townda.. bir teksil firması ve türk ortaklı.. ama her zaman kayıtsız şartsız kariyer diyemiyoruz zannediyorum.. yabancıların bu noktada bazı değerleri güçlü olmadığı için daha rahatlar.. belki eşim olursa ( ki kimse o :)) ) o zaman dünyanın her yerine giderim..

10:52 ÖS

 
Blogger tipyedi dedi ki...

İşte bu en büyük zaafımız. Hayat boyu memuriyet mi yoksa üç beş sene çalışıp krallar gibi yaşamak mı. Huzur dediğimiz keyfimiz olmasın?

Eldeki bir kuş çalıdaki bir düzine kuştan iyidir mantığı. Otur oturduğun yerde yahu mantığı. Doğu batı sentezimizin doğulu yüzü. Ya girişimci olmalı bu ülkenin insanı yada batı yüzü görmeli. Üniversite mezunu işsiz gençliği ve şanslı beyaz yakalıları en fazla tembel memurlar olan bir ülke olarak anılmamalı. Gezmeli görmeli gelmeli uygulamalı.

11:37 ÖÖ

 
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba ben yurt dışında çalışmayı çok arzu eden birisiyim fakat nasıl vede nereye baş vuracağımı bilmiyorum lise mezunu yum vede yüzme havuzları yapım vede bakım ustası olarak türkiyede çlaışmaktayım mesleiğimle ilgili yurt dışında bir iş bulabilirmiyim teşekkürler. msn adresim hoze0880@hotmail.com

6:43 ÖS

 
Anonymous Adsız dedi ki...

mrb ben Ülkemde kendime uygun namuslu şerefli dürüst iş yerleri bulamayan madur bir bayanım...
Önlisans öğrencisiyim..orta seviyede bildiğim ingilizce bi işe yaramıyo..
Ve ciddi ciddi işyerlerinde uğradığım haksızlıklardan bıktım ve gerçekten yurt dışında bi iş bulmak ve bu rezilliği daha fazla çekmekistemiyorum...
bana bir fikir verirseniz cokmutlu olurumteşekkürederim...

adresim:emine-isik87@hotmail.com

9:03 ÖS

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa