Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Perşembe, Ağustos 04, 2005

Düdüğüne Kurban

Dünyanın en önemli mesleği nedir sizce? Aslında bu tip bir sorunun bir çok cevabı olabilir.. Ama bir meslek varki belkide kimsenin farkedemediği ve ancak bir kaç kişinin farkında olduğu önemini bir türlü idrak edemediğimiz bir meslek..

Merak ettiğinizi biliyorum.. Hakemlerden bahsediyorum.. Yok öyle yüzünüzü ekşitmeyin.. Hakemlerin ne kadar önemli insanlar olduğunu yeterince bilmediğiniz için bu tepkiyi veriyorsunuz. Halbuki bir kaç kez spor programlarını seyretseniz ne kadar önemli olduğunu anlarsınız..

Herşey bir yana gerçektende bu spor programlarını seyrettiğimde hakemlerin milletvekilinden daha üstün yaptırımlara sahip olduğunu düşünüyorsunuz. Hele Erman Toroğlunun ağzından dinlediğinizde ülkeyi hakem yönetiyor zannediyorsunuz.. Adamın bir hakem diyişi var aman aman..

Adamın çaldığı her düdük, o baskı ve stres altında doğru kararı saniyesinde vermesi ve tavrında tutarlı olması azımsanacak özellikler değil.. Hakem ki gerektiğinde tüm stadı karşısına alır, gerektiğinde bir ülkeyi, gerektiğinde ailesi feda edecek kararları verir inandığı doğru adına.. Hiç konuşmadan tüm maçı tek bir düdkle yönetir.. Bir düşünün ne karizma ama öyle değil mi? Yaaa görüyorsunuz dimi.. Bence hakemleri iyi beslemeli onlara kıymet vermeli küfretmeyip çiçek atmalıyız..

Bu mesleğin bukadar ayrıcalıklı olduğunun farkında olan insanlardan biride neden siz olmayasınız.. Onları anlamak ve idrak etmek temennisiyle..

1 Yorumlar:

Blogger tipyedi dedi ki...

İnsanların futbolu gerçeklerden kaçmak için bir sığınak olarak gördüğünü düşünüyorum. Beyinlerin meşgul edilmesi için bir aktivite, böylece üstesinden gelinmesi gereken gerçek sorunlar ikinci planda kalacak.

Birçok insanın da televizyonlarda, haberlerde gördüğü olayların gerçek olduğunu, bu konularda birşeyler yapılması gerektiğini kendi kendilerine uyuşturdukları beyinleri yüzünden düşünemez hale geldikleri düşüncesindeyim.

Futbol bir çeşit beyin uyuşturucusu. Bunu bir hayat memat meselesi göstermek ise vicdanların kandırılması. Ayrıca tv ekranlarındaki dev egoların kendilerini tatmin etmesi elbette.

10:42 ÖÖ

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa