Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Salı, Haziran 07, 2005

öcü bey

negatif eğitimdir, batıl inançlarımızdır, araştırmıyoruzdur derken aklıma öcü bey geldi. çocukken hepimizi korkutan bu öcü bey kimdir, nedir ve nasıl yaşar gelin bunun üzerine küçük bir yolculuğa çıkalım.

efendim önce bir flashback rica ediyorum. küçüksünüz, haşarısınız, yine ortalığı birbirine kattınız. çokta eğleniyorsunuz. ama derken derinden bir ses gelir. öcü geliyoooooo..

tırs, tırs, tırs!

bir defa daha önce öcü gördünüz mü? hayır. Gören bir arkadaşınız var mı? hayır. e o zaman kimden veya neden saklanıyorsunuz. Bu durumda bu tür sorgulamaların yeri yoktur. korku duyunuz depreştirilmiştir ve panik halde en güvenilir yeri arar ve devekuşu gibi kafanızı bir yerlere sokarsınız.

çıkalım flashbackten; günümüze geri dönebiliriz.

google efendiden yardım istedim bu konuda. sağolsun kırmadı. "öcü için yaklaşık 16.300 sonuçtan 1 - 10 arası sonuçlar " dedi hatta. efendim öyle bir sinmiş ki bir yerlerimize bu öcü korkusu hepimiz internette hakkında birşeyler yazmışız.

çıkan sonuçlarda en ilgimi çeken birkaç başlığı paylaşacağım sizinle; (parantezler tipyedi)

  • "Öcü, çağırılınca gelir. Peki, Öcü?nün işi gücü yok mudur, öyle çağrılınca hemen geliverir ve aslında nasıl geçinir?" (Yazık, insanların içinde yer etmiş.)
  • "Öcü öncelikle kızılay adına yaptıkları çalışmalarından dolayı her iki grubu da tebrik etti" (öcü'nün gizli kalmış hayırsever yönü)
  • "Öcü İzleyenler hatırlar, önceki cumartesi dünyanın öteki yerlerinde ..." (öcü bey dünyanın öbür ucunda, yani korkmayın, yola çıksa bir ayda gelir)
  • "Bunlardan söz edilmeyip, örgütlenmenin öcü tarafları, ön plana çıkarıldığı için,şu anda ciddi bir örgüt düşmanlığıyla karşı karşıyayız. " (hmm, kafam karıştı iyice öcü bir örgütte olabilir, yoksa adamın adının ilk harfleri mi, önder cevat ümük)
  • "Evlilik öcü değil! Her zaman çok cesur olmakla övünen erkekleri evlilik deyince korkudan tir tir titreten ne olabilir" (en azından ne olmadığını biliyoruz artık, evlilik değil)
  • "bir şey; öcü gibi, michael jackson gibi." (büyük ip ucu!!! yoksa..)
  • "Öcü demokrasisi. " (hoppalaa)
  • "Devlet yabancı sermayeyi nedense öcü gibi görüyor" (demek devlet öcüyü görebiliyor, yani... anlarsınız ya)
velhasıl kelam, görüdüğünüz üzere google efendi ile birlikte kafa yormamıza rağmen çözülemedi; öcü kimdir, nedir. garip garip alakasız sonuçlar çıktı. Öcü nedir: Devletin ajanı olan, michael jacsona benzeyen, dünyanın öbür ucunda yaşayan hayırsever ama evli değil belkide bir örgüt.

Sevgili öcü, her neysen buradan sana seslenmek istiyorum. Adam ol geleceksen gel, geliyoo geliyoo diye kendini reklam etmenin alemi yok. Artık korkutucu bir yanında kalmadı. X-files ile büyüyen bir nesil senden mi korkacak.

Neyse efendim, işte böyle korku ile şartlı refleksler ile yönlendiriyoruz tazecik zihinleri. Sonra batıl inancı varmış, olur tabi.

4 Yorumlar:

Blogger tipbir dedi ki...

böh böh diye başlamak istiyorum yorumuma.. ben öcünün sevimli kardeşi ööööööce yi biliyorum:P veya çocukları kontrol altında tutmak için bu öcü karakterinin sevimli hali olsa gerek:)) bilinmeyenden korkar insan.. öcüyü bilirsek korkmayız..:) bide düşündümde bu öcüye korkunç imajını biz ses tonumuzla veriyoruz.. bas halinde söylediğimizde korkunç oluyor ama bide tiz olarak söyleyin.. yaa karizması kalmadı öcünün.. demekki böyle bişey yok.. olsa tiz halinde söylediğimizdede korkardık.. o zaman burdan şu sonuç çıkıyor. öcü aslındaaaaa insanın kendisidir..içinizdeki öcüyü çıkartmayın..

2:02 ÖÖ

 
Blogger tipyedi dedi ki...

öce mi? olm seni kandırmışlar yok öyle bişey. öcü onun adı öcü. ulusal bir isimdir. meşhur markadır.

1:51 ÖS

 
Blogger tipbir dedi ki...

yaw öce..ö nün ve e nin uzutılmasıyla söylenir.. ööööö derken yüzümüzü saklarız ve birden ceeeeee diyerek çocuğumuzun gülmesini umut ederiz.. Türk halkının en iyi çocuk eyleme yöntemidir.. Nasıl bilmezsin kardeşim.. İsmet biliyo yaa..ayıp ayıp..

2:06 ÖS

 
Blogger tipyedi dedi ki...

bebeklerin ve küçük çocukların yinelenen hareketlere bayılması çok ilginçtir. bu bahsettiğin tarzda bir hareketi yarım saat aralıksız yapsan her defasında güler.

demek daha beyin tam gelişmediğinden esprinin bayatladığını algılayamıyor. yazık..

7:19 ÖS

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa