Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Salı, Haziran 07, 2005

İster İnanın İster İnanmayın

''Uç Uç uğur böceğim annen sana terlik papuç alacak'' diye bir şarkıyla açılış yapayım dedim.. Anladığınız gibi konumuz uğur.:)) Farkedenler farkını ortaya koydu şimdiden:P neyse..

İşin aslı konu anti-uğur denilen uğur abiyi sevmeyener... değil tabiki.. Lafın özü ''uğursuzluk'' tan bahsedeciz.. Hatta en geniş kavramıyla batıl inançlardan:) Komik ve eğlencelidir.. Bakalım neler var...

Duyarız sağda solda aman yapma uğursuzluktur.. Kırma aynayı, düzelt terliği gibi kaygılarla yaşar insanımız.. gece sakız çiğneme, merdiven altından geçme, eşikte durma.. Amanın nedir bu böyle.. Onu yapma bunu yapma.. Yok gerçi yasaklanan şeylerde çok yapılası şeyler değil ama bir garip oluyor insan.. Neden diyorusun.. Yapmasam nolcak yani.. kesinlikle şiddetle kınanırsın:) Siyah kedi gördüğünde saçını çeken, kendisinin övüldüğünü duyduğunda poposunu kaşıyanlar var hayatta:))

Düşünün bunaların hepsine inanıp yaşayan insanları... Çok eğlenceli olmasa gerek:)

Birde bunun çok daha ileri boyutları vardır.. Duymuşuzdur leyleği havada gördüysen gezesin.. Ama ileri dediğimiz boyut bu tip inanışların çözümlerinin olduğuna inanır.. ''Bak şayet böyle olursa git tuvalete ters otur kurutulmuş kayısı ye'' diye bir çözüm bulabilir.:)

Gelin bu konudaki uzmanlarımıza kulak verelim:)

-Ya bizim kızın nasibi açılsın diye kurutulmuş ekmeği yedi kat beze sarıp kediye yedirdik.. Kedi öldü ama hala kıza görücü gelmedi..
-Bak bacım öyle olmadıysa kedi erkektir muhtemelen.. Sen en iyisi merdivenin altına kadar ters gidip..''tersim tersim gelsin tahsin kızım gitsin'' demelisin ve merdivinenin altına kırmızı kurdele koymalısın.. kesin çözüm.. Nadidenin topal kızı evlendi böyle...

İsterseniz verdiğimiz kulakları alalım teyzelerden:) Hadi tavsiye etmek zevkli.. Ben burdan binlercesini yazarım.. Komik olan bunları büyük bir ümit ve ciddiyetle uygulayanlar:)

Siz siz olun ööle İsmetin her söylediğine inanmayın:) İsmet sende inanma kendine:P Hadi ordan zırıldak..

6 Yorumlar:

Blogger ZeYNeP dedi ki...

Merhaba, bloglari dolasirken sizin blogla tanistim, yazilarinizin bir kismini okudum, bu yazi hakkinda dusunduklerimi belirteyim, yazdiklarinizin bircogu dogru, bu sozlere gore hareket eden o kadar cok insan var ki toplumumuzda, bazilari akla uygun geliyor, ornegin derler gece tirnak kesilmez, buyukanneme bunu sordugumda yillar once bana soyle yanit verdi: eskiden elektrik yoktu, mum yada gaz lambasi ile aydinlanirdi gece evler, o sebeple gece tirnak kesilse, tirnak sicrarsa cevreye hic iyi olmaz, demisti haksizda degil, karanlikta kaybolan tirnak parcasi aramak, yada ararken biryerinize batmasi v.s.
simdi elektrik var, bundan cekinmeye gerek yok sanirim.
Bu ara bir mesajinizda yemeklere merakli oldugunuzu okudum, bekleriz gurubumuza ve de blogumuza,
zeynep tore

5:44 ÖÖ

 
Blogger sersemtavuk dedi ki...

hımmmm?

ben mesela, gece tırnak keserim. canım ne zaman isterse o zaman keserim. gündüz kestiğim zaman da oraya buraya sıçrıyor, eve gelenlerin ayağına batıyor falan.

ayy, ne pis bir insanmışım ben böyle...!

11:30 ÖÖ

 
Blogger tipyedi dedi ki...

batıl inançları hep eğlenceli bulmuşumdur. bu konuda mazgalın toplumsal negatif öğrenme yazısına atıfta da bulunabiliriz.

mesela eskiden elektrik olmadığından kaybolan tırnaklar yüzünden uydurulan uğursuzluk hadisesi bugün geçerli değildir. ampul çıktı uğursuzluk bozuldu.

1:03 ÖS

 
Blogger tipbir dedi ki...

yorumları okuduğumda tırnak konusunda bir doğal yoğunlaşma hissettim.. umarım yanılmıyorum.:) tırnaklar güzeldir.. onları düzenli kesmekte güzeldir.. yemek uğursuzluk değil psikolojik bir sorundur..:) tipyedinin dediğinden yola çıkarak tırnak konusundaki çekincelerin altüst olmasını edison a borçluyuz.. bilimin gücü.. yaşa edison falan diyip bitireyim.. herkesede teşekkür ederim:)

1:15 ÖS

 
Blogger mazgal dedi ki...

Bazı batıl inançların bir açıklaması vardır (tırnak-elektrik gibi). Burda düşünlmesi gereken bunlara inan insanlar değil, bunları araştırmadan niye olduğunu sorgulamadan insanların niye inandığıdır... Yani biraz araştırmacılık ile bütün batıl inançlardan kurtulabilir insan... İşte tembellik... :)

5:20 ÖS

 
Blogger tipyedi dedi ki...

tabi biraz insanoğlunun gizemli olana ilgisinden de bahsedilebilir. en modern geçinen insan bile X files'teki moulder hesabı batıl inançlara prim verebiliyor. burada araştırmacı gazetecimizde scully oluyor tabi.

bir bölümünde mesela meksikalıların yaşadığı yerde chupacabra (keçi bitiren) diye bi efsaneyi açıklamışlardı ki aklıma geldikçe hala tırsarım. tabi temelinde genetik bir hastalık yatıyormuş.

6:41 ÖS

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa