Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Pazar, Haziran 12, 2005

Değişimsel Gelişimlerin Konjöktürsel Hödö Hödö Hönk

Gelişim önemlidir.. Değilmi? Mesela konuyla ilgili bir çok eseri piyasada görmek mümkündür.. Çocuk gelişimi, kişisel gelişim, sistemlerin gelişimi v.b. .. Uzmanlar her zaman gelişin ve gelişeni destekleyin diyip durmaktadırlar.. Hatta ''ben gelişmişe gelişmiş demem gelişen benim olmadıkça'' diye halkımızın ağzında sakız olmuş sözlerde yok değildir..:)

Gelişmişliğin bu kadar önemli olduğu dünyamızda duran cisim ve şahıslara allerji olmamak mümkün değil.:) Ama şunuda gözden kaçırmamak lazımki gelişmemiş kavramlar olmasa gelişmişliği ölçemeyiz.. Yani bir bakıma ''gelişmemekte'' gelişmişliğin ölçüsünü görmek için kıyasta kullandığımız önemli birşey.. Ama bu misyon çokta üstlenilip şuurlu bir şekilde yapılacak iş değil.. denemeyin.. Özellikle çocuklar evde tek başına hiç denemesin.. doktorunuza danışın diyerek gelişmeninde bir uzman tarafından kontrol ile yapılması gerektiğinin altını çiziyim dedim.. huh.. Hiç bitmicek zannettim bu cümle:) Neyse...

Değişim geçirebilecek herşey gelişebilir/geliştirilebilir diyebiliriz.. Madem diyebiliriz o zaman diyelim:) Tanım bu kadar genişken hepsini burada anlatamayız.. Bunun için bir tanesine teğet geçip huzurlarınızdan ayrılacam..

Herşeyin geliştiği dünyada vücutlarımızda bu gelişimden nasibini alıyorlar.. Ewet badici diye tabir ettiğimiz ağırlıklı erkeklerimizin otomotik eğilimle hayatında kesin bir dönem ilgilendiği sportifsel vede vücutsal gelişimden bahsedicez.. Aslında bundan bahsetmektense bu işi yapanlara karşı genel bir ön yargıyı irdeleyecez.. İrdelenecek kanı şudur ki: ''vücudu gelişenin beyni gelişmez''.. Ne ayıp... cık cık cık..

Bu yargıyı bir yerlerde duymuşsunuzdur.. Ben böyle bir cümleden şöyle bir mantık kuruyorum.. Haklı çıkarmak için... Aslında böyle bir iddiam yok yanlış anlamayın.. İlla bunu doğru çıkaralım dersek derizki; insanın sabit bir gelişme kapasitesi olmalıki bunu vücudunda kullanırsan beynin için ayrılan gelişim miktarı azalır.. Bu mantıkla bakıldığında doğrudur diyebiliriz:) Veya şöyle düşünülebilir, bu biraz daha mantıklı olabilir.:P Mesela zaman zaten az.. Vücudunu geliştir geliştir zamandan yiyorsun.. Ne kadar zaman var onu kestirmekte zor:) Eee o zaman bir bakıcan beynini geliştirmeye zaman kalmamış:P

Bunlar bu yargıyı destekleyen ihtimal düşünceler:) Ama bunu doğru kabul ettiğimiz için böyle.. Ya yanlışsa ya tarihin derinliklerinde bir kıskançlığın bir çekememezliğin neticesinde söylenip dallamanın biri tarafından atasözü gibi değer görmüş bir ifade ise:)) Yaaa olayın hiç bu yönünü düşünmediniz dimi... Neler var dünyada görün işte:P Bilmediğimiz ne kadar çok şey varmış yaaa..

Çevremize baktığımızda aslında bu kanıyı doğrulayan vücutsal gelişmiş arkadaşları görmüyor değiliz.. Ama bu yüzde yüz böyledir demek değil.. Belki onlar kötü temsil nerden bilecen? Belki de beyin gelişimini tamamladı ve tüm mesaisini vücut gelişimine ayırmış arkadaş.. Ne belli.. :)

Bu yargıyı yüzde yüz kabul ettiğimiz bir dünyayi hayal ettiğimizde ilginç bir manzara çıkıyor karşımıza:) vücudu gelişmiş arkadaşların kaba kuvvetleri altında dövülerek korku içinde fikirler üreten cılız insanlar... Amanın tercih sizin bu durumda:) Şayet doğruysa tabiki..

Şunu söylemeliyim ki optimizasyon önemlidir ve bu konudada yapılmalıdır.. Gelişim komple ve orantılı olmalıdır.. Her konuda dengeli bir gelişim faydalı netice verir.. Veya lütfen kafası çok çalışan birileri vücudunu geliştirsin ve ortaya çıksın ki kamuoyunu böyle yargılarla meşgul etmesinler yaw.. Hadi ismet sende geliştir bi tarafını, durma..

1 Yorumlar:

Blogger tipyedi dedi ki...

ya çok uzun yazdığında tamam hoşuma gidiyo yazı ama yorum yazasım gelmiyo. yoruluyorum. birde gözümde büyüyo. daha kısa ve öz yazmak lazım. belki yorumları uzun tutsak daha iyi.

6:53 ÖS

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa