Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Perşembe, Haziran 09, 2005

Etkili Reklam

Reklamlar reklamlar reklamlar... Bugün televizyon programlarının gelişmesine sebep olan sektör... Bazıları için gerekli bazıları için eğlenceli çoğu kişi için zaplama sebebi..

Ama reklamı tv ye hapsetmemek lazım..O aslında dünyada her yerde var.. Kasıtlı veya bilmeden onlarcası yüzlercesi etrafımızda dolaşıyor.. Ve insanlar bu kadar çeşitliliğin arasında farkedilmek için bin bir yola baş vuruyolar.. İşte bende bin ikincisini söylicem size..

Bunun temelini seneler once kiyma etli dostum tipyedi ile kurduğumuz firma zamanlarında yaşadığımız bir olay üzerine geliştirdik.. Firmadan biraz bahsedeyim.. Bir bilişim çözüm ortağıydık.. Firmalara web ortamından çözümler buluyorduk felan.. Neyse bu kadar yeter..

İşte bizim kastırdığımız senelerdi.. Birde ikimizinde tanıdığı 3000-5000 metrede bursa birincisi lisanslı koşucumuz ati denilen değerli bir arkadaşımız vardı.. Bu arkadaşı şu an amerikada bir çok eyalet tanıyor.. Neyse... her yarışta birinci olan bir arkadaşınız olunca.. insanın aklına sponsor olası geliyor:) Ne hoş değil mi:? Tabi biz hemen ismimizin yazdığı bir tişört ve ilk yarış derken birincilik.. Tabiki sitemizde spora verdiğimiz önem ve işin lanse edilmesi... Takdir görmedik değil tabi.. Gerçi iyi bir sponsor değildik (bi ayakkabı bile alamadık:) ) neyse arkadaştan bu kadar sponsor olunur..:)

Buraya kadar herşey normaldi.. Ve birgün biri bizi aradı.. Bir sporcunun menejeri.. aslında abisiymiş.. Gittim bizzat görüştüm.. Adam vucut geliştiren badyci abilerden biri:)) Dedi: sitenizde gördük bu kadar duyarlı olduğunuz için bizede sponsor olursunuz diye düşündük.. Sporcu arkadaşı gördüm maşallah.. adamın gençler dunya 2.liği ve çeşitli organizasyonlarda birinciliği var..

İşin aslı sponsor olmadık tabii.. Arkadaşımız değil o zaman sponsor olamayız:P Birde zaten ne kazanıyordukki birde onu doyuralım..

Birde biz bu adamla reklamımızı nasıl yaparız diye düşündük:)) Düşünün müsabakada arkadaş.. neresine firma ismini yazacaz:) donunamı? Ne reklam ama:)) Yani o bir avuç donun neresine yazsak bizim bilişim sektöründe olduğumuz anlaşılmaz:)

Bizde düşündük nasıl olabilir diye.. İşte bin ikinci yol... Adamın kaslarına yazıcan.. birini şişirmeden bir başkasını şişirdikten sonra.. mesela adam hiç kasmadığında göğsünde firma ismi okunurken kastığında altta logo ve telefon numaraları çıkmalı:)))

Etkili vede tepkili bir reklam olurdu değil mi?

1 Yorumlar:

Blogger tipyedi dedi ki...

hep içimde kaldı bu. hareket edince görüntüyü değiştiren küçük televizyon şeklinde oyuncaklar vardı. onun gibi olcaktı. kasınca isim salınca web adresi mesela.

birgün şirket kurarsam bunu yapıcam. bu arada köşucu arkadaşın tişörtün üzerine bastırdığımız yazı zamanla eridi. o yüzden ati her hatırladığında peynir gibi döküldü der.

televizyona çıkıp ödül verdiğimiz zamanda bi garip kadın yüzü ile dar bi tişört bastırmıştık hatırlarsan. hey gidi günler. bizde baskı işlerinden yana bi şansızlık vardı hep.

6:40 ÖS

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa