Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Çarşamba, Haziran 08, 2005

gelecek gözünüzde

Gelecek hakkında atıp tutmak çok eğlencelidir.

Ama ciddi bir tehlikesi de yok değil. Rezil olmak.

Çalıştığınız alanda çok bilinen birisiniz ve gelecekle ilgili bir öngörüde bulundunuz. Ama tutmadı. Tutmadığı gibi yanından bile geçemedi. Forward edilen e-maillere milletin eğlence muhabbetlerine meze olursunuz.

Ünlü biri olmadığıma göre atıp tutmamda mahsur yok. İleride güler geçeriz. Atma faslına başlıyorum. Sizi de bekleriz;

  • Bence bundan 25 yıl sonra monitörler lens şeklinde olacak ve göze takılacak
  • Bilgisayarlarsa o lens şeklindeki monitörler üzerine basılmış devrelerden olacak ve 3 trilyon gigaherz hızında olacak
  • Herkes o lens ile şu anki internetin bir milyon katı daha hızlı bağlantılarla birbirine bağlı olacak
  • O lens aynı zamanda bir kamera olacak ve titreşimleri algılayarak mikrofon görevi görecek. İstediğin insanın lensine bağlanıp onun gördüklerini aynen görebileceksin
  • Aynı zamanda bu lens gece görüşü sağlayacak
  • Lens göz içerisine gönderdiği ışıklarla sanal gerçeklik filmleri yaşatacak
  • Dileyen geçici bilinçli hafıza kaybı hapı alıp bu lensi takarak geçmişte, 2005 yılında bulunan ve kendi dışında bambaşka birinin hayatını oynuyor olacak. Ortam gerçekliği etkilerini sinirlerine takılan küçük bir VR chipi sağlayacak.
Lensi gözünüzden çıkarabilirsiniz. Oyun sona erdi.

2 Yorumlar:

Blogger tipbir dedi ki...

kesinlikle inanıyorum. ben ikna oldum.. sen gurur duyulacak biri olduğun için gurusun..:P benimde senin bahsettiğin zamanlarla ilgili fikirlerim var paylaşmak isterim.. mesela mıçımıza yerleştireceğimiz bir yüksek teknoloji aleti ile bize oturuyor hissi vererek beynimizin dinlenme sinyallerini yollamasını engelleyerek çok çalışmamıza yardımcı olcak.. ayrıca bu cihaz bir mikro filitre sayesinde ve ses absorbe sistemleriyle ihtimal kötü koku ve sesi berteraf ederek daha mutlu toplum projesine katkıda bulunacak.. ayrıca bu cihaz mevcut bölgeden elde edilen gaz basıncını depolayarak çeşitli enerjilere dödürecek.. mesela yemek pişirebilecez mıçımızın üzerinde..(yaşasın) lensi gözünüden çıkarttığınızda bu cihazıda çıkartın isterseniz:)

11:21 ÖS

 
Blogger tipyedi dedi ki...

bundan tam 15 sene sonra tipbir, çocuğunun 14. doğum günün olacak olan 9 haziran 2020'de sana bu yazdıklarımı okutturucam ve ne kadar haklı olduğumu göreceksin. oturup ağlayacaksın ben kıymetini bilememişim diye:))

6:59 ÖS

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa