Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Perşembe, Haziran 09, 2005

hay aklınla bin yaşa

zihni sinir'i gibi birini çıkarmış bir milletiz.

Üstelik şu ana kadar ZS sevmeyenine rastlamadım. En ciddi adamlar bile bir zihni sinir karikatürü görse gülümseyiveriyor.

Bu aslında Türk milletinin karakterine ilişkin güzel ipuçları veriyor.

Bir defa kurallara uymayız, esnetir gevşetiriz, üzerinde oynarız ama insanlar kurallara uymak için yaşamaz kurallar insan hayatına uydurulmalı düşüncemizden..

Tembeliz ama yaratıcıyız. Her işin bir olurunu, bir kolayını bulur, yakalarız.

Üstelik espriye, komik olana bayılırız.

Zihni Sinir'in çizeri İrfan Sayar'a bizi bu kadar güzel resimlediği için ne kadar teşekkür etsek azdır. Kitabını mutlaka temin edin, bayılacaksınız. Bazen o espriler kalıplaşmış mantığımızın dışına çıkmamızda çok yardım ediyor.

Taksim'de güzel bir cafe açmış. Artık ziyaret eder, yeni mekanında yeni fikirler buluşlar çıkarırız.

2 Yorumlar:

Blogger tipbir dedi ki...

kesinlikle eğlenceli insanı güldüren ve zekice bir yaklaşım zihni sinir... İnsanımızın içindeki değişimciliği ve proaktifliği karikatürle somutlaştırıp ortaya çıkarmış ve çok iyi reklamı yapılmış başlı başına bir proje... Ben nice buluşa veya faydalı modele kaynak olabileceğini düşünüyorum... bunun altını çizerek zihin siniri bize hatırlattığın için saolasın... İnsanın yeni bişeyler bulası geliyor canım:))

11:30 ÖS

 
Blogger tipyedi dedi ki...

evet mesela benim motorlu otomatik kürdan çıkarma projem aklıma geldi. hatırlarsan içten yanmalı benzinli bi motorla çalışıyodu. marşa basıp gümbür gümbür motoru çalıştırıyosun sonra sana bir kürdan çıkarıyor kutudan.

tersten bakınca verimlilik, maliyet rasyosu, basitlik gibi en önemli tasarım kurallarını tersyüz ettiğinde bu tür buluşlar yapmak daha kolay olabiliyor:))

olabildiğini karmaşıklaştır, dolambaçlı yap ve pahalıya mal olsun.

8:02 ÖÖ

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa