Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Perşembe, Haziran 16, 2005

Hodri Meydan

''Bir eleştridir gidiyor'' diye seslendi Helana kızgın ve bitkin.. Andre kafasını kaldırmadan: ''iyi o zaman bu işin nasıl yapılacağını herkese gösterecem. Lord Klaretes te buna dahil'' dedi ve koşarak uzaklaştı.. Bu repligi unlu polonyalı vede kolonyalı bir senaristin ''gerçeğin yapraktaki gölgesi'' isimli oyunun ikinci perdesinden alınmıştır...

Ewet eleştriyoruz.. Kimi zaman kendimizi çoğu zaman karşımızdakini. Bence insan gördüğünü eleştriyor.. Zannediyorum aynaya az bakıyoruz.. Neyse konumuz eleştirden daha çok kabağın siyatiğe iyi geldiği... Değil tabiki.. eleştri yaptıklarımıza iyi bir alternatif koyabilmekle alakalı.. Ama bunu biraz daha daraltarak demek istediğimi anlatıcam..

Hepimiz reklamları eleştririz.. Çok reklam seyreden biri olarak beğendiğimiz ve gıcık olduğumuz bir sürü reklamın var olduğunu söyleyebilirim.. Hep burda su hatayı yapmışlar yok bu saçma şurası şöyle burası böyle.. Peki o zaman hepsini kabul ediyorum ama... Hodri meydan hadi bakalım bir ürün seçin ve kendi reklam senoryonuzu paylaşın.. İlki benden... :)

Ürünümüz bir saat.. Hani şu swatch ın kendi içinde enerjisini üreten pilsiz olanlar varya onlardan biri... Reklam şöyle başlıyor.. Bir karışıklık belliki kaza olmuş hemen ambulans geliyor ama bir izdiham var bir adam yaşlıca.. Hemen sedyeye konup ambulansla hastaneye süratli bir şekilde götürülüyor.. bu arada ekranın alt köşesinde kronomotre çalışıyor.. hayat ve zaman.. derken acile geliniyor ve oradada bir telaş hasta hemen içeri alınıyor kalp atışlarını görmek için makineye bağlanıyor ama kalp durmuş.. gergin ve telaşlı bir ortam.. derken herkes ümidi kesiyor ve başından ayrılırken genç bir doktor kolundan saatini çıkarıp yaşlı adama takıyor veee kalp atışları ekranda görünüyor herkes bir şaşkınlıktan sonra çok seviniyorlar ve herkes saatin başına toplanıyorlar...tam o zaman saate zoom yapılıyor ve.. ''sizi yaşama döndürür'' gibi bir slogan ve SWATCH...

Sıra sizde. Hadi bakalım gösterin kendinizi.. Eleştirmek kolay.. Kolay gelsin:)

2 Yorumlar:

Blogger tipyedi dedi ki...

off, ben bir tane uydurayım deyince çok kazık olduğunu görüyorsun. masal değilki bu.

yüzbinlerce uzay gemisi içinden birine doğru kamera hareket ediyor. uzaylılar geminin içinde dünyanın biraz dışarısından mavi küreyi seyrediyor. Türkiye'yi gösterip kendi aralarında klingonca konuşmaya başlıyorlar. tabi altyazı var.

- burası işte burası zumla
kamera odaklıyor vızzzt vızzzztttt. istanbulun üstünde. iyice zumluyor.
- saldırıya hazır olun
arka planda wagnerin meşur ride'ı çalıyo. bütün uzay gemileri istanbula doğru hücum ediyo.

derken

- efendim gezegenimize yönelik damogran üzerinden gelen bir tehdit tespit ettik.
- hemen geri dönüyoruz.

sonra arkadan seslendirmeci

evinize uzaylıların saldırma ihtimalini olabilir buluyorken her an beklenen deprem için bir önlem almıyorsunuz.

dask, deprem sigortası

haydaa. nası bitirdiğime ben bile şaşırdım:)) demekki ha diyince adam gibi reklam fikri çıkmıyo. ben reklamcı olsam esinlenmek için biraz sourtimes'te turlardım. daha güzel bişey aklıma gelirse yazıcam.

9:00 ÖÖ

 
Blogger tipbir dedi ki...

işte yıkmak kolay yapmak zor buna diyorlar işte..:) aslında hemen bir şey yazmak gerçekten zor.. ama insanlar reklamı eleştirirken daha iyisi şöyle olmalıyı söylemiyorlar.. Nasıl birşey bu.. :)) aa beğenmediler peki bu nasıl? olmamış.. peki bu? cık.. hale bak ne komik.. iyide bana bir iyi göster ve belli referanslar ile bir şeyler ortaya koyalım.. derler adama.. onu beğenmem bunu beğenmem.. romada kral gibi oldu millet.. eleştirdiğimiz şeye iyileştirme getirmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz bence..

2:44 ÖÖ

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa