Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Perşembe, Ağustos 11, 2005

İyice Dağıttın Sen


Genelde dağıtır mısınız? Veya genelde düzenler misiniz? Karakter tanımlarında derler dağınık biriyim.. Bu her anlamda dağınım mı demektir. Yani plan yapmayan, cüzdan taşımayan, cebinden birşeyi tek seferde çıkaramayan, eşyalarını dolaba koymayan.. Bu mudur dağınık? Evet budur..

Bugün dağıttık abi.. sözü ise daha çok kafayı dağıttık anlamında kullanılırken aklınıza takılıp sizi rahatsız eden şeylerin rahatsızlığından kaynaklı bir girişimdir zannediyorum.. Bir başka yönüyle ilgiyi başka tarafa kanalize etmek.. Peki çözüm mü? Hayır.. Faydası var mı? Belki ama neticede yine Hayır..

Peki sonra.. Diyeceğim şuki her dağınıklık bir zaman sonra toplanması gerekir. Yoksa rahatlama adına yapılan dağıtma işlemi farklı bir şekilde karşımıza problem olarak gelir.. O zaman ne yapacaz.. Çok dağıtmıcaz.. Bunu bizim askerde bölük astsubayı yapardı.. Bir parantezle kendisini yad edeyim..

Astsubay amca fiil kullanma özürlüydü.. Her zaman fiili askere söyletirdi ki aktif katılımla iletişim kursun.. Ama askerlerin tamamı üniversite mezunu olunca bu oldukça komik oluyor.. Size örnek bir dialog vereyim..

Astsubay: Nöbetçi asker nöbet esnasında ne yapmayacaaaaak?
Askerler : Uyumayacaaaak:))

Fiili ilk seferde tutturamazsanız durum daha komik bir hal alıyordu..

Neyse; biz dağıttığımız konuyu toparlayalım.. TDK da bu konuda bize düzensiz, karışık olarak tanımını yapıyor dağınıklığın.. Bir başka yönüyle düşüncelerini düzene koyamamak..

Bana görede dağınıklık bir yere kadar gayet keyifli. Ama dağınık olarak gözüken her insan gerçekte dağınık olmayabilir.. Mesela ben onlardanım.. Tamam eşyalarım herbiri bir taraftadır ama herşeyi attığım yer her zaman bellidir.. çoraplar hergün aynı yerde pantalon aynı yerdedir.. Ama kendi içinde bir düzeni vardır.. Birde evde sizi çok seven bir aile ferdi var ve düzenleme konusunda sizi destekliyorsa dağıtın dağıtabildiğiniz kadar.. Ama yoksa durun atmayın.. derim.Yine siz toplayacaksınız.

Kafayı dağıtmakta benzer şekilde.. insanın bir an sorumluluklarında uzaklaşması çok keyifli olabilir ve sizi sıkan şeyleri düşünmemek sizi rahatlatabilir. Ama bu çözülmüş bir problemden daha keyifli olamaz hiçbir zaman.. Onun için insan sorumluluklarından kaçmadan, tüm problemleri sakin bir kafayla danışarak tek tek çözüm bulmalı.. eşyasal dağınıklık her halikarda halledilir ama dağılmış bir kafayı toparlamak çok kolay olmaz ve bize daha çok acı verir..

Problemleri bu anlamda çözmenin en güzel yolu.. Kendinizi problemden soyutlayıp dışarıdan bakmakla daha kolay bir hal alır.. Ölçülü dağınık olalım. Pasaklı botyutu kimsenin hoşuna gitmez.. Sürekli düzenli olmakta hiç hoş gelmiyor kulağa.. Herşeyde olduğu gibi bir denge tutturmalı bundada.. Hep ardınızı önünüzü biz mi toplıcaz aaaa..Dağıtmayın ortalığı lütfen misafir gelecek..