Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Perşembe, Eylül 15, 2005

Bir Çift Sözüm Var...



Hayat tüm hızıyla devam ediyor.. Çevreme baktığımda sürekli hareket eden canlılılar görüyorum.. Ya bi durun kardeşim.. döne döne dünyanın döndüğünü anlamıyorsunuz.. Bi nefes alın bakın bi 10 dakika ota bakın:) ne hissedeceksiniz.. en basiti kendinizin baktığınız ottan çok daha şanslı olduğunuzu..

Hayat dediğimiz insanın sadece çevresi ve çevresindekilerle tanımlıdır.. Herkes kendi penceresinden, kendi gözlükleriyle bakıyor hayata.. Mutlu olma sanatı diye kitaplar çıkartmış mutluluk uzmanları ne kadar mutlu olmasalarda... Halbuki mutluluk sadece bir düşünüşte gizlidir.. Kendi fenomeninde yani algı dünyasında insan neyi nasıl görmek istiyorsa ona göre duygusal bir hal içine giriyor.. Peki bu nedemek? Bu şu demek oluyor ki; insan duygu grafiğini kendi yonlendirebiliyor..

Bu tesbit kulağa çok naturel gelmesede insan kendini kontrol etme noktasında duygularinada hakim olabiliyor, sizlerinde farkettiği gibi bu böyledir.. Bazılarımız olabilir.. Ama ben.... diye başlayan cümleler kuranlar.. Evet onlar belki çok kontrol edemiyor olabilirler ama bunu öğrenebilecek kabiliyettedirler.

İnsan hayatta bir rüzgar önündeki yaprak değildir.. rüzgar nereden eserse oraya gideyim mantığı kişiyi yapraktan farklı yapmaz.. İnsan bu noktada mutluluğu huzuru bilinçli olarak arayabilir ve bu noktada daha kaliteli daha guzel bir hayat pek hala sürebilir..

Olayı bu kadar basit gösterip ahkam keserek ukalalık yapmak değil niyetim.. Sadece şunun altını çizmek istiyorum ki, mutluluk senin bakış açın ve değerlendirme kriterlerinle alakalıdır.. Bu bakış açısında mutluluğu yakalar veya kaybeder.. Ben her insan zannediyorum ama belkide tek benimdir, kendine bazı güzel sözleri mile stone yapmışımdır. Bunlardan bir tanesini sizinle paylaşayım. Bu bakış açısıyla insanlara değer vermeyi öğrenebiliriz heralde..

''Her insandan öğrenebileceğin bir şey mutlaka vardır.''

Sizinde vardır yaşamınıza değer katan unutmadığınız size bi yerde yol gösteren sözler.. Hadi bari birer tanesini birbirimizle paylaşalım.. Belki birbirimizin hayatını daha yaşanmaya değer kılabiliriz..

1 Yorumlar:

Blogger Murat dedi ki...

Guzel bir blog. Benimki de http://muratkarun.blogspot.com. Saygilar.

1:28 ÖÖ

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa