Üç silahşörden hayata dair leziz, hafif gözlemeler.

Perşembe, Ekim 13, 2005

Ülkemden Kuş Gribi Manzaraları

Bugün nereye gitsem ne okusam bundan bahsediyor.

Bu yüzden bir yazı yazıpta bunda kuş gribinden bahsetmemek ve hükümeti suçlamamak olmaz. O kadar baştasınız canım. Ağzınızla tutun o kuşları bakalım. Di mi ama?? Uzun süreli bir sessizliği de böyle bir yazı yerine daha ilginç bir konuda yazabilirdim. Ama blog bu. İçimizden geleni yapıyoruz rahatlıyoruz efendim.

Bir defa kuş gribi olayı bir kez daha gösterdi ki feci halde duygusal bir milletiz.
Böyle durumlarda akıl ve soğukkanlılığın had safhada olmasını gerektiren basın, Türkiye'de yangından yangına koşan körükçübaşı. Sorumsuz, akılsız, bilgisiz ama her konuda fikir sahibi acar muhabirleri ve editörleriyle bu basın ile avrupa birliğine bizi nasıl alacaklar merak ediyorum.

Haberleri alt alta koyup okuduğunuzda kuş gribinin Türkiye'de 2000 hindiyi öldürdüğünü ama yüzbinlerce insanıda öldürebileceğini, bakanın televizyonda tavuğu yemediğini (birde yanında tatlı söyleseydiniz, ekranda, canlı yayında. üstünede içecek bişeyler ooh), mecliste yemekhanelerde tavuğun menüden kaldırıldığını (bizim fabrikadaki catering firması da kaldırdı, milletvekilleri el kaldırıp oy birliğiyle mi kaldırdı?), yandığımızı, battığımızı işleyip duruyorlar.

Sourtimes bile acar medyamızdan daha bilgilendirici çıktı.

Tabi, hisseler satıldı.

Borsadaki piliç üreticilerinin değeri tepetaklak oldu.

Bu kadar trajikomik durum içinde beni en çok güldüren ise sourtimes'te bir arkadaşın ifade ettiği show tv'nin haber bandı oldu. "show tv haber bülteninde "tavuklar itlaf edildi, peki ya köylüler ne olacak" spotuyla haberi yapılan hastalık. "aaa doğru onları itlaf etmeyi unuttuk" diyesi geliyor insanın.
(
carpenoctem, 13.10.2005 01:18)"

Hürriyet'in internet sitesindeki manşetleri alt alta koyduğumuzda bile basın karakterini ele veriyor. Yandık abi biz, bittik..
VİRÜS ÇOK TEHLİKELİ
Canlı yayında tavuk yemedi
Virüse karşı nasıl önlem alınmalı?
'1 gramı 1 milyon kanatlıyı hasta ediyor'

- Peki bu virüsten kaç kişi ölmüş bugüne kadar?
- Öyle deme abi İspanyol virüsü adlı versiyonundan 600bin.
- Hangi yıl
- 1920lerde.

Anladım. O zamandan bu yana tavuklarla, hayvanlarla iç içe yaşayan, yiyeceklerini adam gibi pişirmeyen (ama öyle deme stir fry sağlıklıdır?), genellikle fakir, kalabalık ve hijyene hiç önem vermeyen ülkelerde ölenler varmış. O ülkelerde tuvaletten çıktıktan sonra ellerini yıkamadığı için ölen sayısı bundan az mıdır merak ediyorum.

Olan yumurta ve tavuk üreticilerine olacak. Onlar ne kadar bas bas bağırsa, biz haccp sahibiyiz, tesislerimiz kapalı ve hijyenik dese de, üstelik normal pişirme derecelerinde -olmaz ya- bir şekilde bu virüs bulunsa bile temizlense de, bu ülkenin insanı medya tamam yiyebilirsin, ye diyene kadar tavukta yumurtada yemeyecek.

Yoksa medyanın kanındaki gaz mı bu söylemlere neden. Ülkede herşey tıkırında, merkez bankası faiz düşürmüş, avrupa birliğine giriyoruz. E, tepeden emir geldi, hükümete nasıl çamur atılacak? Çamur atmayan medya medyalığını kaybetmez mi?

1 Yorumlar:

Blogger tipbir dedi ki...

dorusun ya tipyedi. bende boyle bir konun kesinlikle yanli bir dusuncenin urunu oldugunu dusunuyorum. Yani ulke icin kritik bir surecte boyle salgin virus muhabbeti yapilmasi, yok hastaneler yetersiz saglik bakanligi hazirliksiz gibi suclamalar ile yipratma girisimleri.. yani hic olmazsa insanlarin aklinda bir soru isarti birakmak.. ama ayip, ayip oldugu kadarda yanlis. yanlis oldugu kadarda sacma.. sacma oldugu kadarda komik.. ben baska bisey demiyorum.. bunlar ulkesini sevmeyen anne babalarin cocuklaridir heralde:) neyse biz millet olarak nice gripleri geride biraktik biraz kendimize dikkat eder, bir terleriz sabaha zimba gigi ayaktayiz.. hadi bakalim:)

12:47 ÖS

 

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa